Educația ecologică în școli trebuie să reprezinte o preocupare constantă deoarece acest demers educativ este de o importanță majoră în informarea şi sporirea cunoștințelor elevilor despre mediul înconjurător, formarea unei conștiințe ecologice, conștientizarea diversității şi importanței problemelor ecologice cât şi a comportamentelor umane care afectează mediul. Acest motiv a stat …
• continuare
Întrucât educaţia ecologică trebuie să înceapă din copilărie, fiind deosebit de importantă pentru formarea unei conștiințe și a unei gândiri ecologice despre natură şi având ca rezultat un comportament responsabil și corect față de mediu, este necesar ca starea şi problemele cu care se confruntă natura în prezent să fie …
• continuare
Formarea elevilor cu o gândire şi un comportament ecologic este o obligaţie deosebit de importantă pentru a dezvolta dragostea şi grija faţă de natură, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii şi mediului înconjurător. Acest demers educativ şcolar şi extraşcolar pe tema ecologiei presupune o educaţie a elevilor pentru viaţă menită să-i …
• continuare
Cu fiecare nouă întâlnire pe care o avem cu tinerii putem observa cu ușurință nevoia acestora de a-şi forma o gândire şi o cultură cu perspectivă ecologică care să conducă, pe viitor, la responsabilizarea acestora în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător. Întâlnirile de conștientizare şi informare, editarea de materiale …
• continuare
În cadrul campaniei de informare şi conştientizare realizată prin proiect, cea de-a doua întâlnire cu profesorii a avut loc la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti” din satul Nereju şi a vizat modalităţile de conservare a biodiversității şi importanţa ariei naturale protejate Căldările Zăbalei. Prezentarea tematică a scos în evidenţă faptul că …
• continuare
Biodiversitatea este unul dintre cuvintele-cheie în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător. Acest lucru este ceea ce au aflat şi copiii din Nereju care au participat la întâlnirea de informare organizată în cadrul programului educativ al proiectului, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti” din localitate. Având ca obiectiv creșterea nivelului de …
• continuare
Ce este biodiversitatea? De ce este educația un element important pentru conservarea biodiversității? La aceste întrebări am oferit răspuns profesorilor Şcolii Gimnaziale Nereju Mic, pe parcursul primei întâlniri de informare dedicate acestora, organizate în cadrul programului educativ al proiectului. Prin această prezentare tematică, s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare în …
• continuare
Prima întâlnire cu elevii realizată în cadrul campaniei de informare şi conştientizare pe tema biodiversităţii din situl Căldările Zăbalei a fost organizată la Şcoala Gimnazială Nereju Mic, pentru 20 de copii din clasa a VIII-a. Aflând că Ocolul Silvic Năruja este custodele acestei arii naturale protejate, localizate pe teritoriul administrativ …
• continuare
Creșterea nivelului de educație și conștientizare în rândul elevilor și al cadrelor didactice din comuna Nereju și din cele 3 comune limitrofe sitului (Nistoreşti, Paltin, Vrâncioaia) este esenţial pentru realizarea schimbării de comportament sau de atitudine urmărite prin proiect. Importanța cunoașterii și adoptării unui comportament responsabil față de mediu, în …
• continuare